16:44 / 05.11.2021.

Autor: Vijesti u 17/IMS/M.Š./HRT

Šestero djelatnika KBC-a Zagreb dobilo otkaz!

KBC Zagreb

KBC Zagreb

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Nakon sustava socijalne skrbi, prvi otkazi i u zdravstvenom sustavu. Šestero djelatnika KBC-a Zagreb dobilo je otkaz jer su se odbili cijepiti, ali i testirati.

Riječ je o tri medicinske sestre, medicinskom tehničaru, pomoćnom djelatniku i administratoru.

- Od 5156 zaposlenika KBC-a Zagreb njih 9 odbija se testirati i ne želi se cijepiti. Time na neki način ugrožavaju i pacijente o kojima bi se trebali skrbiti. Zbog toga svega oni su iskoristili sve moguće varijante, stari godišnji, bolovanja. Na sastanku radničkog vijeća kao i na sastanku Upravnog vijeća dogovoreno je da će svih 9 ljudi dobiti izvanredni otkaz ugovora o radu sukladno ugovoru o radu koji su potpisali s poslodavcem, sukladno Zakonu o radu RH i sukladno kolektivnom ugovoru njihovih sindikata koji je potpisan od strane Vlade RH. Prema tome, ništa nezakonito, ništa zločesto, sasvim normalna i realna procedura koja slijedi u takvim prigodama, rekao je sinoć u Otvorenom Ante Ćorušić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!