12:25 / 19.10.2018.

Autor: HRT

Sinčić: Zapošljavanje brata Marije Puh u ZET-u Bandićev klijentelizam

-

-

Foto: - / -

Mi ovdje imamo teški slučaj klijentelizma, pogoduje se članovima određene stranke, i nepotizma jer se radi o tome da je Milan Puh, brat Marije Puh, zaposlen u ZET-u bez natječaja, prema našim informacijama, izjavio je Ivan Vilibor Sinčić.
Živi zid je s današnje konferencije u Saboru najavio kako će zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića prijaviti Državnom odvjetništvu i Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa zbog okolnosti pod kojima je bivša zastupnica HNS-a Marija Puh prešla u njegov klub. 

Nazivaju to političkom korupcijom, kaznenim djelom jer je među ostalim riječ o podmićivanju zastupnika. "Mi ovdje imamo teški slučaj klijentelizma, pogoduje se članovima određene stranke, i nepotizma jer se radi o tome da je Milan Puh, brat Marije Puh, zaposlen u ZET-u bez natječaja, prema našim informacijama", izjavio je Ivan Vilibor Sinčić.

Sinčić je rekao kako postoje indicije da će načelnik općine Radoboj, gospodin Anđelko Topolovec, inače predsjednik zagorskog HNS-a, dobiti određene infrastrukturne investicije Grada Zagreba.

Na novinarsko pitanje s tim u vezi Bandić je citirao pokojnog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!