11:29 / 21.03.2020.

Autor: Hina/I.Z.

Sindikat policije traži da Vlada odbaci zahtjeve za smanjenjem plaća

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, arhiva

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Iz sindikata su poručili da su policajci izloženi prijetnji od zaraze potencijalno smrtonosnim virusom COVID-19.
Sindikat policije Hrvatske danas je pozvao Vladu i MUP da odbace pozive za smanjenje plaća u javnom sektoru, koje u javnost plasiraju "pojedini neodgovorni političari".

- Imamo 168 zaraženih, čak 40 je novooboljelih - Božinović: Zatvaramo sve javne površine i ukidamo međugradske linije

- U trenucima kad nekima od zaposlenika u javnom sektoru, među koje svakako spadaju zdravstveni radnici i policajci, predstoje najteži dani u karijeri, pozivanje na smanjivanje njihovih plaća samo unosi nemir među njih, priopćio je sindikat.

Iz sindikata su poručili da su policajci stupajući u službu bili svjesni da s policijskim poslom dolazi i suočavanje s raznim rizicima, a ovih se dana uobičajenim rizicima kojima su inače izloženi pridružila i prijetnja od zaraze potencijalno smrtonosnim virusom COVID-19.

- Policajci prihvaćaju i taj rizik te će savjesno obavljati svaku dužnost koja će im u predstojećim danima biti povjerena, ali ne zaslužuju da, dok su oni na cesti, pojedini političari iz svojih udobnih domova i ureda pozivaju na smanjenje njihovih materijalnih prava, kaže SPH.

Od Vlade i MUP-a traže stoga da odbace pozive za smanjenje plaća u javnom sektoru, posebice policijskih službenika i zdravstvenih djelatnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!