15:27 / 30.10.2020.

Autor: Hina/HRT

Sindikat policije traži osiguranje uvjeta za rad od kuće

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sindikat policije pozvao je Ministarstvo pravosuđa i uprave da u donese obvezujuću uputu i osiguranje uvjeta za rad službenika od kuće.
Sindikat policije Hrvatske pozvao je Ministarstvo pravosuđa i uprave da u donese obvezujuću uputu kojom će utvrditi mjere za sprječavanje širenja epidemije i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne uprave.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije


Sindikat u priopćenju od ministarstva traži da ovisno o epidemiološkoj situaciji utvrdi mogućnost rada državnih službenika od kuće. Ne donese li se ta uputa u najkraćem roku, doći će do kolapsa državne uprave i prestanka obavljanja osnovnih funkcija države.

➡️ Otvoreno: Može li Hrvatska preživjeti još jedan 'lockdown'?   
➡️ Novi predsjednik UV KB-a Dubrava: Zadatak nije skidati glave    
➡️ Plenković: Ulazimo u najtežu fazu borbe s epidemijom   

- Iako je vlada na sjednici prošlog četvrtka, 22. listopada, donijela odluku o poduzimanju mjera u tijelima državne uprave za sprječavanje širenja epidemije bolesti covid-19 i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne uprave, kojom je naloženo donošenje obvezujuće upute, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica iz nama nepoznatih razloga odugovlači s donošenjem upute, kažu u priopćenju.

Dodaju da je situacija sa širenjem epidemije u Hrvatskoj dramatična te da je Ministarstvo unutarnjih poslova već je samostalno donijelo svoje obvezujuće mjere za sprečavanje širenja epidemije poput rada u odvojenim A i B smjenama. Upozoravaju da se u ostatku državne uprave "virus nesmetano širi, nema dovoljno dezinfekcijskih sredstava, zaposlenici nemaju zaštitne maske, a prostorije u kojima se obavljaju poslove ne čiste se redovito".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!