'Situacija s liječnicima može se riješiti promjenom politike plaća'

25.03.2023.

14:12

Autor: HRT/Hina/D.M.

Peđa Grbin

Peđa Grbin

Foto: HTV / HRT

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin podržao je dolaskom i kupnjom narcisa javnozdravstvenu akciju istaknuvši kako se radi o o izuzetno važnoj borbi protiv raka dojke, ali je prevencija ključ ne samo kod toga karcinoma, jer postoje brojne bolesti koje se upravo njome mogu spriječiti i potpuno izliječiti. Komentirao je i nezadovoljstvo liječnika Naglasio je da se situacija može riješiti razgovorom.

Peđa Grbin smatra da na prevenciji država mora itekako raditi, ali žalosno je što, ocijenio je - "Vlada izuzetno kaska s brojnim preventivnim programima, jer neki ukinuti prije sedam ili osam godina nikad nisu ničim nadomješteni". Dodao je da je Hrvatska na razini EU među zemljama s najgorim rezultatima kada je riječ o prevenciji i smrtnosti od karcinoma".

Komentirajući nezadovoljstvo liječnika naglasio je da se situacija može riješiti razgovorom, ali i promjenom politike plaća.

- Danas situacija u Hrvatskoj nije ista kao prije 10 godina, u sedam Plenkovićevih godina realan rast BDP-a je 25%, rast plaća 15%, a mirovina 7%. Dakle, vrijednost onoga što se proizvede, a i onoga što je ušlo u državni proračun je veći od porasta plaća i mirovina. Tu Plenković i Beroš moraju odgovoriti kako to, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!