Vesna Crvelin Puček, sestra i kći stradalih vatrogasaca: Istina se neće saznati

30.08.2022.

19:44

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Petnaesta obljetnica kornatske tragedije

Petnaesta obljetnica kornatske tragedije

Foto: Dnevnik / HTV

Petnaesta je godišnjica kornatske tragedije u kojoj je život gaseći požar izgubilo 12 vatrogasaca iz Tisna, Vodica i Šibenika. Preživio je jedino Frane Lučić

Galerija
15. obljetnica kornatske tragedije, Foto: Sime Zelic/PIXSELL
15. obljetnica kornatske tragedije, Foto: Sime Zelic/PIXSELL15. obljetnica kornatske tragedije, Foto: Sime Zelic/PIXSELL15. obljetnica kornatske tragedije, Foto: Sime Zelic/PIXSELL15. obljetnica kornatske tragedije, Foto: Sime Zelic /PIXSELL

U Spomen-parku na Kornatu održana je komemoracija, a počast stradalim vatrogascima odale su obitelji, prijatelji i kolege iz cijele zemlje. 

Tišnjani su i večeras podsjetili da još traže odgovore na niz pitanja.

- Kornati su uzeli 12 života, Tisno ih je izgubilo pet u rutinskoj intervenciji na otoku Kornatu. Jedini preživjeli Frane Lučić živi s trajnim posljedicama. Istina se traži već 15 godina, izvijestila je u središnjem Dnevniku HTV-a Ivona Ramadža Čolić.

- Jako je žalosno da nema odgovornih, cijeli niz propusta se dogodio. Istina se neće saznati, ta tajna će ostati na Kornatu. Niti naša djeca neće saznati istinu. Jako žalosno, rekla je sestra i kći stradalih vatrogasaca Vesna Crvelin Puček

- Svaka godina ide sve teže i teže. A 15 godina, taj osjećaj na Kornatima, više nemaš te snage doći gore. Teško je doći do gore. Melem bi bila istina i puno bi živjeli mirnije, istaknula je. 

U vatrogasnim postajama diljem zemlje stotine vatrogasnih vozila na minutu su upalile sirene u sjećanje na stradale kolege, heroje vatrogastva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!