21:13 / 18.02.2021.

Autor: T.V./HRT

Sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije

Odbor za informiranje, informatizaciju i medije

Foto: HTV / HRT

U Hrvatskom saboru održana je 6. sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na kojoj je vodstvo HRT-a podnijelo izvješća za 2018. i 2019. godinu.

Prihvaćena su izvješća Nadzornog odbora i Programskog vijeća, dok odluka o prihvaćanju izvješća o poslovanju, koje je podnio glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, nije donesena budući da je jednak broj članova odbora glasovao za i protiv. 

Odbor je većinom glasova utvrdio listu za izbor sedam članova Programskog vijeća HRT-a. Uvjete za izbor ispunjavaju sljedeći kandidati: Nikola Baketa, Vlaho Bogišić, Đemal Bratić, Predrag Haramija, Ivica Lučić, Zorislav Lukić, Robert Markt, Joško Marušić, Ivica Miškulin i Ozana Ramljak.

Također, nakon rasprave, predsjednica Odbora Natalija Martinčević (Reformisti) navela je kako će se o toj točki raspravljati i na plenarnoj sjednici te će članovi Odbora koji smatraju da su pojedini kandidati neprihvatljivi s obzirom na to da nisu izvršavali svoje dužnosti kada su prethodno obnašali tu dužnost, imati dovoljno prostora da mogu iznijeti svoj stav.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!