13:01 / 28.07.2021.

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Prihvaćena Škorina ostavka, postupak protiv Vučemilović

Vesna Vučemilović na Facebooku je iznijela svoju stranu priče

Vesna Vučemilović na Facebooku je iznijela svoju stranu priče

Foto: Arhivska fotografija, Marko Lukunic / PIXSELL

Osam dana nakon iznenadne neopozive ostavke Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta, održana je sjednica predsjedništva te stranke. Raspravljalo se ponajprije o provedbi unutarstranačkih izbora. No, članica predsjedništva stranke Vesna Vučemilović napustila je sjednicu. Na Facebooku je nakon toga napisala da joj je oduzeta riječ i protiv nje pokrenut disciplinski postupak. Predsjedništvo je jednoglasno prihvatilo neopozivu ostavu Miroslava Škore.

Ubrzo nakon početka Predsjedništva Domovinskog pokreta (DP) Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore, napustila je sjednicu bez komentara.

- Za mene je sjednica završila, kratko je komentirala prilikom izlaska iz prostorija stranke.

Nedugo zatim o svemu se oglasila na svom Facebooku.

"Danas mi je na sjednici Predsjedništva DP-a oduzeta riječ i protiv mene je pokrenut disciplinski postupak. Problem je što kolovođe ove sramote očito ne razumiju da me ni na taj način neće ušutkati! Mutni likovi koji pokušavaju preoteti stranku Miroslavu Škori zamjeraju mi, navodno, to što nastupam u medijima, a onda me ušutkavaju na sjednici Predsjedništva, koja se nikad ne bi ni održala da ja nisam ustrajala. Sankcije, ušutkavanje i zastrašivanje, anonimno blaćenje po medijima, mijenjanje brava na vratima stranačkih prostorija... Recite vi meni, ponašaju li se tako dobronamjerni ljudi koji rade na dobrobit naroda, države i stranke?", stoji u objavi.

Na sjednici predsjedništva raspravljalo se o ostavci Miroslava Škore i provedbi unutarstranačkih izbora koji će biti tijekom jeseni. Također, govora je bilo i o postupcima Vučemilović koja je bila najglasnija kritičarka aktualnog privremenog vodstva na čelu s Mariom Radićem. Naime, ona je tražila od Radića da podnese ostavku na mjesto političkog tajnika i sazivanje izvanredne sjednice predsjedništva. S druge strane njoj su prozivke upućene iz suprotne struje Domovinskog pokreta. Pojedini članovi isticali su da je Vučemilović svojim istupima nanijela štetu Domovinskom pokretu, izvijestio je u podnevnom Dnevniku HTV-a Šime Vičević.

Da situacija nije blistava svjedoči i činjenica da su prije nekoliko dana u stranačkim prostorijama zamijenjene brave na vratima, dodao je HRT-ov novinar.

Uoči sjednice Vučemilović je poručila kako očekuje konstruktivnu i ozbiljnu raspravu o svemu što se događalo u proteklih tjedan dana. Na pitanje očekuje li sankcije zbog svojih istupa u javnosti, rekla je da to nije ozbiljno pitanje.

Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, komentirao je nakon sjednice Predsjedništva kako je Vesna Vučemilović osoba koja je vrlo osebujna, impulzivna:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!