13:27 / 13.12.2021.

Autor: HRT/Hina

Sjever čeka bolje dane, čakovečka bolnica gotovo popunjena

Čakovečka bolnica, ilustracija

Čakovečka bolnica, ilustracija

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Na liječenju u čakovečkoj bolnici trenutačno je 113 pacijenata pozitivnih na koronavirus i 180 koji boluju od drugih bolesti, što znači da su gotovo svi bolnički kapaciteti popunjeni, rekao je u ponedjeljak za Hinu ravnatelj bolnice Igor Šegović napominjući da je stanje ipak pod kontrolom.

Ipak, s obzirom na sve manje novozaraženih, ravnatelj Šegović je istaknuo kako se nadaju da će se i broj hospitaliziranih COVID pacijenata početi smanjivati jer, kako je rekao, svi jedva čekaju da se ponovno krene i s kirurškim dijelom koji je stao zbog velikog priljeva pacijenata.

Jedinica intenzivnog liječenja, na kojoj se liječe COVID pacijenti, puna je, gotovo svi respiratori i uređaji za kisik su u funkciji, ali ono što je dobro, situacija je pod kontrolom, aparata ima, osoblja također imamo i svi pacijenti su zbrinuti, istaknuo je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec.

Iako je medicinsko osoblje već umorno, izdržat će sve, rekao je i dodao da medicinskom osoblju čakovečke bolnice od prvog dana pomažu i specijalizanti, a pomoć je stigla i izvana.

Iako će ta pomoć uskoro otići u svoje matične bolnice, i dalje ćemo zbrinjavati pacijente samo uz pomoć naših snaga, rekao je ravnatelj Šegović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!