Nova afera uoči izbora: Puljkovi suradnici upleteni u seks-skandal

13.06.2022.

16:39

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik/HRT/IMS

Skandal u Splitu

Skandal u Splitu

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Seks-skandal na političkoj sceni uoči izbora u Splitu. Član stranke Centar Luka Baričić navodno je eksplicitnim seksualnim fotografijama i videom komunicirao s dvije djevojke iz Srbije od kojih se jedna predstavila kao maloljetna, a s jednom od njih dopisivao se i Bojan Ivošević, najbliži suradnik Ivice Puljka. Danas se Baričić povukao iz politike. Ivošević nastavlja te poručuje da nije kriv i da je sve namjestio Kerumov HGS.


Na aplikaciji za upoznavanje dogodila se "kemija" između Splićanina, inače člana predsjedništva stranke Centar, Luke Baričića i Beograđanke Aleksandre.

- Zbližili smo se, oboje zaključili da između nas postoji bliskost i osjećaj seksualne napetosti, tu napetost smo izražavali tako što smo si slali poruke eksplicitnog sadržaja koje ste mogli pročitati u medijima. Ja se nemam namjeru opravdavati jer sve što sam ja htio je da se ta napetost realizira bliskim kontaktom, rekao je Luka Baričić, Centar.

Aleksandra je obećala da će doći u Split pod uvjetom da njezinu 17-godišnju sestru Milicu Luka upozna s Bojanom Ivoševićem.

- Imao sam jedan cilj, na tom putu napravio sam neke stvari koje nisam smio, izmislio neke stvari koje sam rekao da je Bojan rekao i zbog toga se ispričavam. Bojan je moj dobar prijatelj, oprosti, Bojane, dodao je Baričić.

 - Jedino što sam ja radio na zamolbu mog prijatelja, nakon dva tjedna nagovaranja, uopće krenuti komunicirati s osobom koju ne poznajem, koja je njega emocionalno uvjetovala da traži moj kontakt kako bi uopće ta njegova osoba došla i posjetila ga u Splitu. "Mala gori za dominantnim frajerima". Ovo su njihove poruke upućene nama prije bilo kakve komunikacije.Vrlo eksplicitne. Njega su tražili gole slike i takve stvari. Cilj sam bio ja. Cilj je bio da ja pošaljem sliku svog spolovila da mi završe političku karijeru, rekao je Bojan Ivošević, kandidat za zamjenika gradonačelnika Splita – Centar.

Luka Baričić sumnja da iza profila Beograđanke Aleksandre stoji netko drugi pa je podnio i prijavu splitskoj policiji.

Za Ivicu Puljka iza svega stoje politički neprijatelji koji ne biraju sredstva. Stranka Centar prst upire u ljude bliske Kerumovu HGS-u.

- Poručujem tim lopovima, kriminalcima, mafijašima ovom gradu da se ostave ranjivih ljudi, da napadnu mene, da mi ponovno izvade sve što imaju iz moje prošlosti, života. Neka mene napadaju, neka ne diraju ranjive skupine i ljude kojima je život težak i bez toga, poručio je Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika Splita – Centar.

Željko Kerum tvrdi da je aferu izmislio Puljak kako bi pozornost skrenuo sa svoje uloge u smjeni bivše ravnateljice Instituta Ruđer Bošković.

- I sad je ovo krinka Puljka, dobro su mu došla ova dva redikula da bi on sebi zamaglio priču, da to ne ide u javnost. On je stručnjak u tome, ljudi koji žele voditi Split da nasjednu na priču da im je netko ponudio malo seksa, i oni sad nasjednu, i oni bi vodili grad, je li to sramota, kazao je Željko Kerum, kandidat za gradonačelnika Splita – HGS. 

Aferu je komentirala i pravobraniteljica Anka Slošnjak poručivši kako se isticanjem invaliditeta Luke Baričića u tom kontekstu široj javnosti "nameće zaključak da osobe s invaliditetom generalno nisu sposobne donositi zrele i odgovorne procjene o upuštanju u intimne odnose, što nije točno."

Dosad neviđenu kampanju komentirali su i drugi kandidati.

- Moram priznati da mi je bilo mučno čitati, jednostavno truje mi mozak da čitam i razmišljam o tome. Žao mi je što će to skrenuti fokus s puno važnijih stvari o kojima smo trebali pričati u kampanji, rekao je Davor Matijević, kandidat za gradonačelnika Splita – SDP.


- Sve ono što je sinoć objavljeno, detalji, komentari, poruke, dakle nešto što je zapravo grozno, neprihvatljivo, to je miljama daleko od nekakvog sustava vrijednosti za koji se zalažemo, rekao je Zoran Đogaš, kandidat za gradonačelnika Splita – HDZ.

Reakcija Ivice Puljka, složni su oponenti, nije ni malo primjerena.

- To su sramotne reakcije, rekao sam ako imaju imalo morala, trebali bi se povući iz svega ovoga. Samo trunčica morala dovoljna je za to, smatra Aris Zlodre, kandidat za gradonačelnika Splita - Domovinski pokret.

Kampanja koja će trajati još desetak dana, po svemu dosad viđenom, bit će neuobičajena. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!