15:29 / 24.10.2019.

Autor: HRT

Škaro izašao iz istražnog zatvora

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Damiru Škari ukinut je istražni zatvor te je danas pušten. Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici donijela je takvu odluku jer su ispitani svi svjedoci.
Nakon što su ispitani svi svjedoci u istrazi protiv Damira Škare, osumnjičenog za silovanje i spolno uznemiravanje, bivši saborski zastupnik HDZ-a i donedavni predsjednik Autokluba Siget pušten je iz istražnog zatvora na zahtjev tužiteljstva. 

- Damiru Škari jednomjesečni istražni zatvor
- Oglasila se policija: Istraživanje u slučaju Škaro po zakonu 
-
Benčić: Oblik reakcije AK Sigeta je protuzakonit 

Velikogorički Županijski sud 3. listopada produljio je Škari istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka. Tada kao pritvorski razlog više nije bila navedena opanost od ponavljanja djela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika Autokluba Siget gdje je žrtva zaposlena.

Škari je prije toga pritvor određen u rujnu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke. On je u međuvremenu podnio žalbe na odluku o istražnom zatvoru i na samu istragu, no sudsko je vijeće te žalbe odbilo. Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza sada već bivši predsjednik seksualno napastovao u prostorijama autokluba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!