17:31 / 06.03.2019.

Autor: T.V./A.K./HRT

Školski odbor jednoglasno odbio smijeniti ravnatelja Dragića

Foto: Dino Stanin/PIXSEL

Foto: Dino Stanin/PIXSEL

Foto: - / -

Školski odbor zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole nije smijenio ravnatelja škole Jozu Dragića zbog slučaja žigosanja kako je predložio prosvjetni inspektor.
Školski odbor zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole nije smijenio ravnatelja škole Jozu Dragića zbog slučaja žigosanja kako je predložio prosvjetni inspektor. Kako saznajemo, odbor se sastao jučer te jednoglasno odbio prijedlog o smjeni.

- Rezultati nadzora u školi u Zadru - novčana kazna i razrješenje ravnatelja
- Svjedočenje napadnute učenice i njezina oca


Pročelnik Odjela za obrazovanje Zadarske županije Ivan Šimunić rekao je kako Školski odbor nije prihvatio prijedlog prosvjetnog inspektora da se ravnatelj razriješi.

- Ta je odluka bila jednoglasna. To je bilo u okviru od 15 dana koji je zakon predvidio da se školski odbor mora očitovati i postupiti ili ne postupiti prema prijedlog inspektora. Sada je na potezu viša instanca. Zakon predviđa da u tom slučaju ministar može, ako smatra opravdanim, i sam razriješiti ravnatelja, objašnjava Šimunić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!