11:07 / 22.09.2021.

Autor: HRT/Hina

Škoro o Penavi: Lako moguće da bude marioneta

Miroslav Škoro, Ivan Penava i Stjepo Bartulica

Miroslav Škoro, Ivan Penava i Stjepo Bartulica

Foto: HRT / HTV

Bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro je komentirajući ulazak Ivana Penave u Domovinski pokret poručio da svatko tko je ostao s tom ekipom ili im se pridružuje i pristaje biti njihova marioneta, isti je kao i oni te s takvima ne želi imati posla.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je postao član Domovinskog pokreta (DP), izjavio je da će se kandidirati za predsjednika te stranke te da će, bude li izabran, biti otvoren za suradnju sa svim političkim strankama osim sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDSS).

Škoro je napisao kako nakon svih laži, fotomontaža i mjenjanja brava koje je v.d. ekipa upriličila nakon njegove ostavke, napadajući pritom obitelj i njega, poručuje da svatko tko je ostao s tom ekipom ili joj se pridružuje i pristaje biti njihova marioneta, isti je kao i oni.

- S takvima ne želim imati posla i dok su s njima, nemaju me pravo zvati prijateljem. Svoju budućnost gradit ću kao i dosad, kročeći putem na kojem nema nijednog drugog interesa, osim interesa običnog čovjeka, ističe Škoro uz ostalo na svom Facebooku.

- Nemam povjerenja u njih. Mislim da je svekolika hrvatska javnost vidjela što su napravili. Tko je s njima, ja smatram da je onda on u onoj situaciji - da je isti kao i oni. Ne možemo biti prijatelji dok se to ne razriješi, izjavio je Miroslav Škoro novinarima u Saboru. Na pitanje smatra li da je Penava marioneta, odgovorio je: "Lako moguće da bude. Da".


S druge strane, u Domovinskom pokretu smatraju da Penava ima sve kvalitete za vođenje stranke.

- Mene veseli što se kolega Penava učlanio u Domovinski pokret. Mislim da je dobro da je najavio kandidaturu za predsjednika. Ima moju podršku, dobro surađujemo u okviru Kluba zadnjih godinu dana i mislim da ima one potrebne vrline i kvalitete, poručio je Stjepo Bartulica, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!