12:23 / 28.02.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Škoro: Označio je jednu eru u Zagrebu

Miroslav Škoro izrazio je sućut povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića

Miroslav Škoro izrazio je sućut povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u nedjelju je izrazio sućut obitelji preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te je ocijenio kako je s 20 godina na mjestu zagrebačkog gradonačelnika, Bandić "označio jednu eru"

- Iznenadila me njegova smrt, vjerujem, kao i većinu građana grada Zagreba i Hrvatske, rekao je Miroslav Škoro te izrazio sućut obitelji Bandić i svim građanima grada Zagreba. 


- Pokoj mu vječni i sućut obitelji. Čovjek koji je bio 20 godina gradonačelnik Zagreba je sigurno čovjek koji je označio jednu eru. Međutim, život mora ići dalje. Zagreb je veliki grad, puno je problema i treba raditi na njihovom rješavanju, rekao je Škoro u izjavi novinarima. 


Danas ipak treba prije svega izraziti sućut i poštivati činjenicu da je otišao čovjek koji je 20 godina bio gradonačelnik Zagreba, dodao je na konstataciju novinara kako odlaskom Bandića "završava jedna era".


Škoro je rekao kako danas ne bi analizirao i komentirao kako će se Bandićeva smrt odraziti na predstojeće lokalne izbore, a govoreći načelno, ustvrdio je kako će se mnogim srušiti predizborni program.


Nije htio govoriti ni o tome hoće li se on kandidirati za mjesto zagrebačkog gradonačelnika, rekavši da će stranačka tijela u roku od dva tjedna donijeti odluku o tome kako će stranka izaći na lokalne izbore u Zagrebu.


 - Učinit ćemo sve što možemo da ta odluka bude na korist i grada Zagreba i Domovinskog pokreta. Ne bih dalje na tu temu, mislim da to nije ni lijepo, ni korektno, dodao je.


Škoro nije također htio govoriti o tome po čemu će se pamtiti Bandića, rekavši kako treba pustiti jedno vrijeme koje je nužno da bismo mogli proanalizirati sve skupa. 


- Pustimo to onima koji se time bave, ljudima koji se bave poviješću, analizom političkog djelovanja, kolumnistima, novinarima. Vrijeme će najbolje pokazati što je bilo tko od nas napravio, pa tako i pokojni Milan Banić", rekao je.


 Osobno, rekao je, kad god su se sreli, uljudno i kulturno su se pozdravili. 

- Nikad mi nije učinio ništa nažao, rekao je Škoro te dodao kako je običaj i red da se o pokojnicima govori s poštovanjem i dignitetom. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!