12:49 / 19.01.2022.

Autor: HRT/Hina

Škoro, Vrkljan i Vukovac osnovali novi saborski Klub

Miroslav Škoro

Miroslav Škoro

Foto: Patrik Macek / HRT

Milan Vrkljan objavio je u srijedu na facebooku kako od danas u Hrvatskom saboru djeluje Klub zastupnika "Za pravednu Hrvatsku" u kojem su, uz njega kao predsjednika, i Ružica Vukovac te Miroslav Škoro.

- Danas je u Hrvatskom Saboru formiran Klub zastupnika "Za Pravednu Hrvatsku". U Klubu su zastupnici Ružica Vukovac, Miro Škoro i Milan Vrkljan koji je i predsjednik Kluba", napisao je Vrkljan. Hrvatska je, kaže, u posljednjih dvadeset godina postala zemlja iz koje se iseljava.

- Posljednji popis stanovništva pokazao je da smo demografski devastirani. Mnoga naša naselja potpuno su napuštena i nemaju stanovnika. Hrvatski narod kao nikada prije u svojoj povijesti nestaje. Preko 240 tisuća naših sugrađana sudski su ovršeni! Hrvatska više nije socijalna država unatoč tome što to piše i u Ustavu. Korupcija, kriminal i nepotizam postali su nepodnošljivi za naše sugrađane. Potpuni gubitak političke prepoznatljivosti i pripadnosti sustavu vrijednosti u međunarodnoj politici doveli su nas od političkog partnerstva sa USA i NATO-m do potpune međunarodne izoliranosti koja je rezultirala da USA 14 mjeseci nisu imenovali svog novog veleposlanika u Hrvatskoj, nabrajao je Vrkljan u objavi na Facebooku.

Tvrdi i kako su teške korupcije u društvu, potpuna devastacija institucija sustava te politička lutanja u međunarodnoj politici doveli do toga da je Hrvatska izgubila međunarodni kredibilitet te ne može zaštititi ni interese Hrvata i svih građana RH, niti Hrvatskog naroda u BiH.

- Model kojim je Hrvatska vođena posljednjih dvadeset godina potrošen je. Nadam se da će naši simpatizeri i Hrvatski narod prepoznati dosadašnji rad nas troje zastupnika i nastaviti nas pratiti i podržavati, zaključio je Vrkljan u objavi.

Vukovac je ranije danas potvrdila kako napušta Domovinski pokret i njihov saborski klub, stranku je o svojoj odluci izvijestila sinoć, a kao glavni razlog ističe "neslaganje s načinom na koji je iz stranke izbačen Miroslav Škoro".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!