Vukovac: Napustila sam DP, političku budućnost vidim sa Škorom

19.01.2022.

09:47

Autor: HRT/Hina

Ružica Vukovac

Ružica Vukovac

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Ružica Vukovac potvrdila je u srijedu Hini kako napušta Domovinski pokret i njihov saborski klub, stranku je o svojoj odluci izvijestila sinoć, a kao glavni razlog ističe "neslaganje s načinom na koji je Miroslav Škoro izbačen iz stranke".

- Napuštam Domovinski pokret zbog načina na koji je bivši predsjednik i osnivač te stranke Miroslav Škoro izbačen, kao i načina na koji je to sve iskomunicirano u javnosti. Odluku sam donijela nakon što sam u zadnje vrijeme obilazila teren i članstvo te shvatila da mi veliki dio ljudi zamjera jer nisam ostala uz Škoru, kazala je kratko Vukovac.

Ona je to rekla nakon što se Domovinski pokret kasno sinoć oglasio priopćenjem u kojem je izvijestio da je ta njihova saborska zastupnica odlučila napustiti stranku i saborski Klub. Budućnost u Saboru vidim uz bivšeg predsjednika i osnivača stranke, rekla je Vukovac.

Nagađanja da sa Škorom i bivšim DP-ovcem Milanom Vrkljanom osniva saborski klub nije htjela potvrditi jer o planovima će, kazala je, biti riječi u četvrtak na konferenciji za novinare.

Odlaskom Ružice Vukovac Domovinski je pokret u Saboru, u kojeg su ušli sa 16 zastupnika, 'pao' na njih sedam. Najprije su iz Kluba otišli Suverenisti i osnovali svoj klub, a potom su stranku napustili i Vrkljan, Karolina Vidović Krišto, Vesna Vučemilović te Miroslav Škoro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!