Slaven Dobrović napustio Most

19.05.2020.

18:55

Autor: S.M./HRT/Hina

default error photo
Slaven Dobrović, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista u jučer raspuštenom devetom sazivu Hrvatskog sabora, napustio je danas tu stranku.
Slaven Dobrović, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista u jučer raspuštenom devetom sazivu Hrvatskog sabora, napustio je danas tu stranku. Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja tim je povodom izjavio kako se radi o časnom čovjeku i vrhunskom stručnjaku.

Obrazlažući odluku o izlasku iz Mosta Dobrović je kazao da ona nije bila laka i brza.

- Nakon tri godine u oporbi, poslije nekih dobrih i loših faza, Most se u upravljačkom smislu usko sveo na predsjednika i tajnika uz snažan pad unutarnje demokratičnosti i izostanak toliko nužnog dijaloga. Ako se vodstvo okruži isključivo ljudima koji o njima ovise, isključujući mogućnost čuti drugačiju, kritičnu misao, teško je ići naprijed, naveo je među ostalim Dobrović u otvorenom pismu. 

- Prekid pregovora s Domovinskim pokretom i način na koji su pregovori prekinuti, posebno kada znamo koliko ovaj savez za Hrvatsku danas znači, jako puno govori. I na kraju Most se sveo na dobro poznatu trojicu uz vidljiv izostanak nacionalne reprezentativnosti. Na to je valjda i mislio politički tajnik kad je u prijelomnom videu najavio osvajanje tri mandata, navodi Mostov saborski zastupnik Dobrović koji je bio i ministar zaštite okoliša i energetike u vladi HDZ-a i Mosta.


Grmoja: Logično da ima onih koji su nezadovoljni

- Most od sutra kreće u novu fazu. Predstavljamo kapitalce ali i nova lica koja će u budućnosti mijenjati i Most i Hrvatsku. Logično je da u tako opsežnim procesima ima onih koji su nezadovoljni, rekao je Mostov politički tajnik Nikola Grmoja.

Dobroviću je zahvalio na doprinosu u radu stranke poručivši kako se radi o časnom čovjeku i vrhunskom stručnjaku.

Strenja: Sretno ti bilo prijatelju

Ines Strenja koja je još jesenas napustila stranku no ostala je u Mostovu saborskom klubu danas je na svom facebooku kratko poručila Dobroviću: "Bilo je časno biti s tobom rame uz rame, u borbi za neku bolju Hrvatsku. Sretno ti bilo prijatelju, ma gdje nastavio svoju borbu. Ja sam svoju u politici zavrsila. Vidimo se."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!