Slavonski Brod: Sumnja na prisilni brak

26.10.2021.

23:44

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod

Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod

Foto: HRT / HTV

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu istražuje slučaj trgovanja ljudima, a žrtva je 15-godišnja djevojčica. Sumnja se da su je roditelji prisilili na brak s 14-godišnjim dječakom te s njegovim roditeljima dogovorili i cijenu prodaje. 

Nakon što je protiv svoje volje i uz prijetnje odvedena, bila je izložena i zastrašivanju fizičkim nasiljem. Uspjela je pobjeći i sve prijaviti policiji. Roditelji maloljetnika kazneno su prijavljeni i pod istragom. Slučaj prati i Centar za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

- Već dugi niz godina radim u sustavu, rijetko imamo slučajeve koji su tako... kad se događa to djeci pogotovo su teški slučajevi. A ako se radi na takav način koji je ponižavajući, koji je posebno za dijete težak onda je i za nas stručnjake jako teško. A kamoli za žrtvu, kazala je Anica Gusak Krajnović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!