18:32 / 21.04.2020.

Autor: M.Š./Hina

Sletjelo još 58 tona opreme iz Šangaja

Foto: Vlada RH/Ilustracija

Foto: Vlada RH/Ilustracija

Foto: - / -

U zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman u utorak je sletio još jedan zrakoplov na izravnom letu iz Šangaja s 58 tona medicinske opreme.
U zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman u utorak je sletio još jedan zrakoplov na izravnom letu iz Šangaja s 58 tona medicinske opreme, što je nastavak kontinuirane dostave zaštitne opreme i opskrbe hrvatskog zdravstvenog sustava u borbi protiv epidemije koronavirusa, priopćila je Vlada. 

Najvećim dijelom riječ je o opremi koju je Hrvatska nabavila od državnih kompanija MEHECO i Sinopharm.

Letom je dopremljena i donacija splitske tvrtke Deltron i njihovih kineskih partnera, tvrtke Gree Electric Appliances Inc., koja je namijenjena Kliničkom bolničkom centru Split i Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, izvijestila je poslijepodne Vladina Služba za odnose s javnošću.

Uz koordinaciju Ureda predsjednika Vlade, Veleposlanstvo RH u Pekingu, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvo zdravstva nastavljaju s nabavom zaštitne opreme sličnim letovima i u sljedećim danima i tjednima, dodaje se u priopćenju.

Prva velika pošiljka medicinske opreme iz Kine nakon izbijanja epidemije stigla je u Zagreb 12. travnja, u izravnom letom iz Šangaja. Tada je stigao zrakoplov s oko 60 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćeno je 12. travnja iz Vlade RH.

Tada je najavljeno da će sličnih pošiljki, na svojevrsnom zračnom mostu između Kine i Hrvatske, u idućim tjednima biti još nekoliko.

I 19. travnja u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman izravno iz Šangaja sletjelo je zrakoplov s oko 70 tona zaštitne opreme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!