Sljemenska žičara uskoro bi mogla proraditi

01.12.2021.

17:00

Autor: V.G./HRT/IMS

Žičara

Žičara

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Sljemenska žičara uskoro bi napokon mogla prevoziti prve putnike. Još jednom su se susreli predstavnici Grada i Ministarstva prometa i veza, ali i zdravstva kako bi se otklonile posljednje prepreke zbog kojih sljemenska žičara ne može dobiti uporabnu dozvolu. I dalje je problem odluka o razini buke.  

- Na sastancima na kojima ja sudjelujem uvijek ima rezultata. To su pozitivni rezultati, gradonačelnik će o detaljima. Sve će biti dobro, rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Korak smo bliže do rješenja oko puštanja u promet žičare, rekla je ekskluzivno za Radio Sljeme zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec nakon sastanka s ministrom Olegom Butkovićem te predstavnicima Ministarstva zdravstva.

- Mislim da je bitno da javnost razumije da je ovo problem administrativnog karaktera. Radi se o različitim tumačenjima postojećih propisa. Jedan od smjerova rješenja je izmjena tog pravilnika o buci na način da on eksplicitno spominje žičaru na način na koji sada ne spominje. To bi bilo najčišće rješenje u kojem bi onda Državni inspektorat mogao bez problema izdati takvu dozvolu, rekla je Danijela Dolenec u emisiji Radio Sljemena "Zagrebi po Zagrebu".

Dogovoren je još jedan sastanak na kojemu bi trebao sudjelovati i ministar Zdravstva Vili Beroš, rekla je zamjenica gradonačelnika te naglasila kako je zajednički interes svih da se žičara što prije otvori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!