17:45 / 23.03.2020.

Autor: IMS/D.M./HRT

Smijenjena ravnateljica Daruvarskih toplica jer nije zatvorilia kafić

Foto: arhiva, Damir Spehar/PIXSELL

Foto: arhiva, Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Mira Zakora smijenjena je jer je unatoč preporukama otvorenim držala ugostiteljski objekt u Toplicama.
Iako je ravnateljica Daruvarskih toplica Mira Zakora još u petak tvrdila da i ta ustanova poštuje mjere Nacionalnog i Županijskog stožera te da su zatvoreni svi ugostiteljski objekti - čini se da to nije bila istina.

Zbog toga je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u ime osnivača Daruvarskih toplica zatražio od Upravnog vijeća njezino razrješenje. Objekt koji je u toplicama, unatoč mjerama, pružao ugostiteljske usluge - zatvoren je, priopćeno je iz Županije.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je na konferenciji za novinare u 16 sati kako u Daruvarskim toplicama nema oboljelih. Župan Bajs je potpuno opravdano smijenio ravnateljicu zbog rada ugostiteljskog objekta što je suprotno preporukama, dodao je Beroš.Nakon razrješenja ravnateljice Daruvarskih toplica za obnašateljicu dužnosti ravnatelja imenovat će se njezina zamjenica dr. Stojanka Lukačin, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!