07:24 / 15.10.2019.

Autor: Ivica Grudiček/T.V./M.Š./HRT

Smiljana Srnec odbacila krivnju, ispitana tri svjedoka

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: - / HRT

Smiljana Srnec se odmah nakon čitanja optužnice izjasnila da se ne osjeća krivom. Njezina obrana kaže da nema nikakvih dokaza da je ona tupim predmetom ubila sestru te također da Smiljana nije bila taj nasilni član obitelji.
Na Županijskom sudu u Varaždinu održana je prva rasprava na suđenju Smiljani Srnec koja je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić te potom njezino tijelo spremila u zamrzivač gdje se nalazilo 19 godina.

Smiljana Srnec se odmah nakon čitanja optužnice izjasnila da se ne osjeća krivom. Njezina obrana kaže da nema nikakvih dokaza da je ona tupim predmetom ubila sestru te također da Smiljana nije bila taj nasilni član obitelji.Tužiteljstvo je uvjereno da će dokazati da je Srnec usmrtila svoju sestru na temelju dokaza i nalaza vještaka. Odvjetnik okrivljene tvrdi da u obitelji Dominić ima mnogo tajni, te da tek treba rasvijetliti što se dogodilo i tko su bile agresivne osobe u obitelji.

Sutkinja ispitala tri svjedoka, sve troje iz Palovca

Dražen Palfi kaže kako je Smiljana bila sklona manipulacijama te da je on vidio kako Smiljana ima Jasmininu osobnu na zadnjem sjedištu auta kad su išli u Mađarsku. Romeo Kanižaj tvrdi da je s ubijenom nekoliko mjeseci bio u prijateljskoj vezi, a Smiljana ga je tražila  novac.

Treća svjedokinja Josipa Vugrinec u srodstvu je sa Smiljanom i Jasminom. Tvrdi da joj se Smiljana požalila na nasilje u obitelji, a otac - Martin Dominić favorizirao je pokojnu Jasminu.

Sljedeće ročište sazvano je za četvrtak kad su pozvana dva svjedoka. Rasprava zakazana za petak je otkazana zbog drugih obveza vještaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!