09:14 / 20.04.2021.

Autor: V.G./Vijesti/HRT/IMS

Smrt djevojčice iz Nove Gradiške: Očekuje se rezultat nadzora Komore socijalnih radnika

Klaićeva bolnica

Klaićeva bolnica

Foto: Luka Stanzl / HRT

Tijekom dana trebao bi biti gotov Stručni nadzor Komore socijalnih radnika o slučaju koji je potresao Hrvatsku, smrti djevojčice iz Nove Gradiške nakon što ju je brutalno pretukla majka. 


Zaključak će biti predan resornome Ministarstvu, koje će nakon toga dati konačan sud o tome je li bilo propusta u radu.

Podsjetimo, dovršen je stručni nadzor Hrvatske psihološke komore. Prema njemu, nije bilo propusta u radu psihologinja Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradišci.

- Psihologinje nad čijim je radom proveden izvanredni stručni nadzor su tijekom nadzora surađivale i otvoreno govorile o slučaju i dale na uvid svu dokumentaciju vezanu uz slučaj predmetne obitelji. Uvidom u brojnu dokumentaciju i razgovorom tijekom stručnog nadzora utvrđeno je kako su psihologinje obavljale poslove psihologa u Centru za socijalnu skrb u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi i donesenim mjerama Centra za socijalnu skrb, navodi se među ostalim u priopćenju Hrvatske psihološke komore.

Socijalna radnica koja je bila zadužena za preminulu djevojčicu već je raspoređena na drugo radno mjesto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!