Socijalne radnike jučer je u Kaštelima napao maloljetnik

16.04.2021.

16:44

Autor: T.V./HRT/Hina

 Ante Bjažević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Split

Ante Bjažević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Split

Foto: HTV / HRT

Troje socijalnih radnika u Kaštelima jučer je napao maloljetnik kojeg su nadzirali, utvrdila je policija kriminalističkim istraživanjem i o tomu uputila posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, doznaje se u petak u splitskoj policiji.

- Utvrđeno je kako je maloljetnik nad kojim su djelatnici postupali pružio otpor i fizički nasrnuo na djelatnike koji su obavljali službenu radnju, rekao je Jerko Kurevija iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Dodao je kako je o svim prikupljenim saznanjima i činjenicama policija dostavila izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, a privedeni maloljetnik je pušten iz policije.

Njega i još dvoje članova njegove obitelji policija je privela u četvrtak nakon fizičkog napada u Kaštelima na troje socijalnih radnika koji su pri tomu lakše ozlijeđeni.


Djelatnici koji su napadnuti više ne prate slučaj.

- Oni, nažalost, nisu bili sposobni doći raditi, ostali su kod kuće, pod liječničkim su nadzorom. Drže se, ali nije to baš, trauma je velika, psihička. Predmet je preuzeo stručni tim Centra za socijalnu skrb Split tako da se oni neće više baviti tim predmetom, rekao je Ante Bjažević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!