Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb: Napadnuti djelatnici u šoku

15.04.2021.

17:58

Autor: T.V./I.Z./HRT

default error photo

Danas oko 13.30 na adresi u Kaštel Starom  prilikom obavljanja redovitog posla, a u obilasku obitelji koja je pod nadzorom, napadnuta su tri djelatnika Centra za socijalnu skrb, potvrdila je za portal HRT-a Sanja Nazlić iz splitske policije. U prostorijama splitske policije nalaze se tri osobe, te se čekaju detalji kriminalističke istrage. Motiv napada još uvijek nije poznat. 

- Napad na djelatnike Centar za socijalnu skrb u Kaštel Starom dogodio se na adresi korisnika Centra, odnosno obitelji koja je u nadzoru. Što se točno dogodilo, utvrdit će policija nakon što ispita prevedene osobe koje su sudjelovale u napadu. Srećom nitko nije ozlijeđen. Djelatnici Centra su zbog pretrpljenog stresa zbrinuti u Domu zdravlja u Kaštelima nakon čega su pušteni kućama. Obitelj kod koje su danas postupali poznata im je i od ranije, oni su već duže vrijeme u obradi Centar za socijalnu skrb, rekao je u središnjem Dnevniku novinar HTV-a Dominik Strize

- Inače, sami napadnuti djelatnici nisu željeli izaći pred kamere i čudi ih ovoliki interes javnosti za ono što se njima vrlo često događa. Pretpostavljaju da se radi o povećanom interesu javnosti zbog smrti djevojčice u Novoj Gradišci a zbog čega su došli pod lupu javnosti, dodaje Strize.

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb: Napadnuti djelatnici su u šoku

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb Ante Bjažević kazao je za portal HRT-a kako su napadnuti djelatnici u šoku. Naglasio je kako su napad počinili članovi obitelji koje su djelatnici redovito nadzirali.

Bjažević je istaknuo da će sutra obaviti razgovor s dvije napadnute kolegice, je jednim muškim kolegom i maknut će ih sa slučaja.

Dodao je kako smatra da napad nije slučajan i da su zbog medijskog linča u javnosti djelatnici socijalne skrbi izloženi napadima.

Poručio je da će on, kao ravnatelj, učiti sve što je u njegovoj moći da zaštiti svoje djelatnike. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!