21:12 / 25.06.2020.

Autor: I.Z./HRT

Šostar: Večeras još 18 pozitivnih na koronavirus u Zagrebu

Foto: Josip Regovic/PIXSELL, arhiva

Foto: Josip Regovic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Šostar je rekao da imamo 18 novih slučajeva, a većina je vezana uz noćne klubove i mlade ljude koji imaju blaže simptome.
Broj pozitivnih na koronavirus povećao se u večernjim satima. Novi izvor zaraze je u Zagrebu gdje je evidentirano još 18 novooboljelih. Žarišna mjesta su nekoliko noćnih klubova. Testiranja traju, kao i utvrđivanje kontakata. 

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar rekao je da se radi o lokalnoj transmisiji.

- Vrlo teško će se sve pronaći jer niti oni sami ne znaju s kim su se sve družili. Nakon što nam kažu kontakte, mi ih odmah zovemo i stavljamo u samoizolaciju. Do sada smo u samoizolaciju stavili 76 osoba, dodao je Šostar.

Ravnatelj NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" rekao je za Radio Sljeme da su se mladi ljudi u noćnim klubovima zarazili prošli vikend. Odgovarajući na pitanje o kojim klubovima je riječ, kazao je da je sve to vrlo zabrinjavajuće i da praktički nema kluba u kojem se netko nije zarazio.

Ranije je istaknuo da je od 18 novooboljelih jedan pacijent iz Psihijatrijske bolnice "Sveti Ivan".

- Jučer je njegov nalaz bio sumnjiv pa smo ga ponovno testirali, tako da tamo imamo ukupno 17 pozitivnih pacijenata i 5 djelatnika. Ali tamo je zaista sve pod kontrolom, rekao je i zabrinjavajućim istaknuo po dva slučaja iz Srbije i BiH te dva povezana sa žarištem u Đakovu

Ovo je drugi najteži dan po broju zaraženih, od početka epidemije koronavirusa. Nacionalni stožer u 14 sati izvijestio je o 95 novooboljelih u posljednja 24 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!