10:16 / 25.04.2022.

Autor: T.V./HRT/Hina

Mihanović: HDZ ispunio svoje obećanje, tako trebaju postupiti i vladajući

Gradsko vijeće Split

Gradsko vijeće Split

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Predsjednik splitskog HDZ i gradski vijećnik Vice Mihanović izjavio je u ponedjeljak da je podnošenjem ostavki svih devet HDZ-ovih gradskih vijećnika ta stranka ispunila svoje obećanje te je pozvao vladajuću većinu da  postupi isto tako.

- Mi smo svoje obećanje ispunili i loptica je sad na vladajućoj većini, rekao je Mihanović.

HDZ-ovi vijećnici podnijeli su ostavke dan uoči sjednice Gradskog vijeća Splita, koje ima 31 vijećnika, a da bi se raspustilo Vijeće, potrebna je natpolovična većina, to jest najmanje 16 vijećnika treba dati ostavke.

Mihanović je danas rekao kako je pozornica sutra na strani većine i da mogu u miru donijeti odluke koje žele i onda raspustiti Vijeće, kao što su obećali građanima.

- S obzirom na to da se Grad našao u potpunoj blokadi, izbori su jedino i najpoštenije rješenje, a mi ćemo na njima pokazati da imamo najboljeg kandidata, istaknuo je Vice Mihanović te dodao kako očekuje da se vijećnici vladajuće većine neće opet predomisliti. 

Splitski HDZ nedavno je odlučio da će kao nestranačkog kandidata za gradonačelnika predložiti Zorana Đogaša.

Na dnevnom redu sutrašnje sjednice splitskoga Gradskog vijeća među ostalim je i prijedlog odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih kotareva.

Doskorašnji gradonačelnik Ivica Puljak (Centar), koji je nedavno podnio ostavku i najavio ponovnu kandidaturu za tu dužnost, više je puta isticao da bi isti dan trebalo održati kotarske i izvanredne izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće zbog uštede. 

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić službeno su 8. travnja podnijeli ostavke, a nakon što je Državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv Ivoševića zbog njegovih prijetnji urednici "Slobodne Dalmacije" Nikolini Lulić. Puljak je bio izvrgnut oštroj kritici političke i medijske javnosti jer se nije želio distancirati od Ivoševića ni nakon podizanja optužnice, a najavio je da s njim izlazi i na nove izbore.

Puljak je najavio i da će sedam vijećnika njegove stranke Centar podnijeti ostavke na sjednici Gradskog vijeća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!