Split uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika

29.06.2022.

00:33

Autor: Ivana Šilović/Dnevnik/IMS/HRT

Ivica Puljak i Zoran Đogaš

Ivica Puljak i Zoran Đogaš

Foto: Ivo Cagalj/Miroslav Lelas / PIXSELL

"Centar" Ivice Puljka ima razloga za zadovoljstvo. Nakon ponovljenih izbora dominira Splitom. U očekivanju drugog kruga, kada će se doznati tko će biti novi gradonačelnik, u fokusu je Gradsko vijeće čiji je sastav utvrđen. Centru nedostaje samo jedna ruka za većinu.


Nema predaha ni predaje. U drugom krugu može biti i drugačije, kaže Zoran Đogaš.

- Većina građanki i građana Splita je ostala doma na izborima, zašto? Zgadila im se ova i ovakva politika, i meni se zgadila, u ovih 2 i pol mjeseca jako mi se zgadila, i to nije to. Ali, treba čovjek svojim primjerom pokazati da se može drukčije, izjavio je nezavisni Zoran Đogaš, kojeg podržavaju HDZ i HSS.

Neće mijenjati retoriku, ostaje dosljedan sebi, bez grube igre i ružnih riječi.

- Ja namjeravam motivirati normalne građane Splita da izađu. Ono što se sada dogodilo bilo je puno birača HDZ, ali ne i općenito birača zašto jer je ljeto i potpuno nepotrebno, dodaje Đogaš.

Ivicu Puljka
pobjeda dijeli do ambiciozne ideje za Split.

- To je renesansa grada Splita jer smo u ovih deset mjeseci naučili što još treba napraviti, a građani su nam dali povjerenje. To je idealna situacija, da preporodimo Split, rekao je Ivica Puljak, Centar.

Velika pobjeda donijela mu je čak i pohvale rivala za dobre marketinške poteze.

- Ovo je bio sadržajan potez u kojem smo htjeli pitati građane jesu li zadovoljni s ovih deset mjeseci i odgovorili su nam da jesu i žele da nastavimo, dodao je Puljak.

Za većinu u gradskom vijeću nedostaje mu jedna ruka. Birat će između SDP-a i Mosta.

- Nismo imali formalni razgovor s Puljkom. Ja sam mu čestitao. Razgovori o suradnji nisu bili niti ćemo počinjati prije kraja drugog kruga, rekao je Josip Markotić, MOST.

- Žao mi je što gospodin Puljak nije dobio većinu da može samostalno slagati. Što se mene osobno tiče, SDP će odlučiti. Mi ne bismo smjeli sudjelovati u izvršnoj vlasti u nikakvom kadroviranju, što znači da će Ivica Puljak izabrati, a mi da budemo samo podrška, kazao je Davor Matijević, SDP.

Drugi krug već se zahuktava, a za 12 dana sve će napokon biti jasno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!