13:57 / 02.04.2022.

Autor: Hina/HRT

Splitski Most najavio neopozive ostavke, Petrov kritizira Puljka

 Josip Markotic, Ivana Ljulj i Ivica Puljak

Josip Markotic, Ivana Ljulj i Ivica Puljak

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Klub vijećnika Mosta koji je u Splitu bio dio vladajuće programske suradnje s gradonačelnikom Ivicom Puljkom u subotu je najavio "neopozive ostavke bez mogućnosti zamjene u Gradskom vijeću", a poručuju i kako bi ostavku trebao dati drugi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić.

- Klub vijećnika Mosta na idućoj sjednici Gradskog vijeća podnijet će neopozive ostavke bez mogućnosti zamjene", priopćio je tročlani klub Mostovih vijećnika kojeg čine Josip Markotić, Ivana Ljulj i Ivica Grković. Oni podsjećaju kako su se pojavile informacije da su odustali od davanja ostavki te priopćenjem opovrgavaju takve informacije.

Mostov klub vijećnika također smatra kako osim gradonačelnika Ivice Puljka i njegova zamjenika Bojana Ivoševića ostavku treba podnijeti i drugi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić za kojeg gradonačelnik Puljak u javnim istupima govori da će Grad voditi do izvanrednih izbora. Izvanredni izbori za gradonačelnika i za gradsko vijeće jedini su izlaz iz ove agonije, poručili su 'Mostovci' a građane su pozvali da u što većem broju izađu na izbore i podrže "one za koje smatraju da su proteklih godinu dana radili u interesu grada".

Petrov: Puljak nije trebao uzeti Ivoševića koji je pod optužnicom

Predsjednik Mosta Božo Petrov kritizirao je u subotu splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka jer namjerava na izbore sa svojim zamjenikom Bojanom Ivoševićem, rekavši da je trebao naći nekog drugog tko nije pod optužnicom.

- Ako svoju političku karijeru gradite na čistunstvu kao što je gradi Ivica Puljak onda je jasno da je trebao naći nekog drugog koji nije pod optužnicom, a ne zbog tog ići rušiti bilo kakvo funkcioniranje Grada", rekao je Petrov novinarima referirajući se na Ivoševića koji je pod optužnicom zbog prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije. Dodao je kako je "to trenutak u kojem Most kaže - ne, s time se nećemo složiti".

- Mi sad cijelo vrijem raspravljamo o novim izborima, a Ivica Puljak još nije predao ostavku, podsjetio je Petrov u Omišu gdje sudjeluje na Mostovoj akademiji stranačkih dužnosnika iz Dalmacije.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!