20:03 / 08.11.2020.

Autor: HRT

Srića: Zabraniti prosvjede gomile primitivaca

-

-

Foto: - / -

Pristižu reakcije na današnji prosvjed protiv Nacionalnog stožera civile zaštite.
Pristižu reakcije na današnji prosvjed protiv Nacionalnog stožera civilne zaštite. Prosvjednici, mahom bez maski - tražili su ukidanje stožera koji, kako navode, ograničava ljudske slobode. Plumolog Saša Srića oglasio se na Facebooku i poručio "Ismijavate se sa svima nama, takve i slične akcije treba zabraniti ".

Na prosvjedu su bili i inspektori civilne zaštite, a šef Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je da se čeka izvješće policije o današnjem prosvjedu pa će se nakon toga vidjeti hoće li se zbog kršenja mjera poduzimati neke sankcije protiv organizatora.

➡️ Opet crni rekord u Hrvatskoj
➡️
Plenković o produljenju starih i razmatranju novih mjera 

- I kada čovjek pomisli da su se pojedini naši sugrađani i sugrađanke osvjestili prepoznajući sve alarmantniju i nastavi li se istim trendom i situaciju u kojoj bi vrlo lako mogao kolabirati zdravstveni sustav koji je već sad na aparatima opet danas nedopustivi i iracionalan prosvjedni skup koji je krenuo iz Zagorja a sada se eto intenzivirao na Trgu bana Jelačića kršeći dozvoljen broj okupljanja. I opet negatori i teoretičari zavjere koji smatraju da je korona izmišljena i da su prizori iz bolnica pretpostavljam fotomontaže sada već ozbiljno ugrožava zdravlje i živote svih onih koji se drže propisanih mjera. Da slažem se da su mjere neadekvatne ali u smislu da su preblage i da nisu urodile plodom. I da potencijalni policijski satovi i lockdowni će se ovakvim pristupom teško izbjeći, poručuje Srića.- Broj zaraženih se povećava kao i onih na respiratorima a biljžimo i rekorde umrlih kao i prenatrpanost bolnica a osobito KB Dubrave kao trenutno Covid bolnice što mogu posvjedočiti vlastitim primjerom. Po 70 pacijenata i više Covid oboljelih na kisiku na 2 liječnika i nekoliko sestara. Radimo u preteškim uvjetima a vi se ismijavate sa svima nama. Ovo je sve samo ne legalan prosvjed.Ovo bih nazvao gomilom primitivaca koji nameću svoj iracionalan stav koji ugrožava druge. Takve i slične akcije treba zabraniti jer eto za par dana povećanje brojke i tako u nedogled. OSTANIMO I POSTANIMO ODGOVORNI!!!, zaključuje Srića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!