''Štampar'' uveo prijave za cijepljenje e-mailom, može se birati cjepivo

14.06.2021.

14:34

Autor: V.G./HRT/Hina

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Kako bi se građanima Zagreba dodatno olakšao pristup cjepivu protiv COVID-a, Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" uveo je u ponedjeljak elektroničku poštu kao peti kanal naručivanja za cijepljenje.

Tako se građani od sada mogu prijaviti brzim i jednostavnim slanjem e-pošte na adresu cijepljenjecovid@stampar.hr, pri čemu je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, MBO sa zdravstvene iskaznice i preferiranu vrstu cjepiva, priopćeno je iz NZJZ-a.

Osim brzine i pouzdanosti ovog kanala, veliku prednost za građane predstavlja i mogućnost odabira cjepiva, što, kažu u "Štamparu", dodatno potvrđuje njihovu brigu i predanost za zdravlje, sigurnost, ali i zadovoljstvo svih Zagrepčanki i Zagrepčana.

NZJZ Štampar u priopćenju podsjeća i na dosadašnje kanale naručivanja: putem sustava e-Građani (Portal zdravlje Ministarstva zdravstva RH), pozivom na besplatni broj 0800 8804, preko odabranog liječnika obiteljske medicine, iskazom interesa na cijepise.zdravlje.hr.

Uz to, Štamparova Služba za školsku i adolescentnu medicinu organizirala je prioritetno cijepljenje cjepivom Pfizer za djecu stariju od 12 godina, koja boluju od bolesti koje uvećavaju rizik za teže oblike COVID-a.

Prema tome, Služba za školsku i adolescentnu medicinu planira organizaciju i provedbu preporučenog cijepljenja učenika koji pripadaju navedenoj kategoriji.

Stoga su svi roditelji pozvani da se jave nadležnim školskim liječnicima telefonom ili putem elektroničke pošte kako bi iskazali zanimanje za cijepljenje svoga djeteta.

Pritom je važno navesti ime i prezime djeteta, školu i razred, datum rođenja, MBO te adresu elektroničke pošte ili broj telefona roditelja.

Za cijepljenje ove prioritetne skupine osigurane su doze cjepiva Pfizer, a roditelji će prema iskazanom interesu od Službe za školsku i adolescentnu medicinu dobiti povratnu informaciju putem telefona ili e-pošte.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!