10:18 / 14.01.2021.

Autor: HIna/HRT

"Štamparova" donacija petrinjskom laboratoriju

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Donirano je 1780 komada mikrobioloških podloga, rekao je ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar.
Zagrebački Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" donirao je petrinjskom laboratoriju, kojemu je u potresu stradala medicinska oprema, prijeko potrebne mikrobiološke podloge, priopćio je Zavod.

➡️ Posljedice potresa - iz minute u minutu
➡️ Koronavirus - najnovije informacije
 

- Kolegama koji rade u mikrobiološkom laboratoriju u potresu je stradala oprema koja im je neophodna za svakodnevni rad. Ono što im je u ovom trenutku neophodno su mikrobiološke podloge. U dogovoru s predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Nastavni zavod donirao je 1780 komada mikrobioloških podloga, rekao je ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar.

Dodao je da je ta količina dostatna za mjesec dana rada. Uvijek trebamo pomagati jedni drugima, a u ovakvim vremenima ta pomoć znači još i više", poručio je Šostar. Potres koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu te okolna mjesta, iza sebe je ostavio golemu materijalnu štetu, a iznimka nisu ni zdravstvene institucije koje, podsjeća se, istodobno zbrinjavanju oboljele od koronavirusa ili provode testiranja.

U potresu 29. prosinca 2020. stradala je i zgrada Doma zdravlja u Sisku, gdje se nalazi dio mikrobiološkog laboratorija. Zgrada laboratorija, koja se nalazi u Petrinji, je u dobrom stanju, no potresu je stradala medicinska oprema. U pomoć zdravstvenim djelatnicima iz Siska i Petrinje ponovno su priskočili i djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" iz Zagreba.

Nastavni zavod je krajem prošle godine zdravstvenim djelatnicima iz Siska i Petrinje poslao vrijednu donaciju zaštitne medicinske opreme. Sa NZJZ "Dr. Andrija Štampar" u Opću bolnicu Ivo Pedišić u Sisku su krajem prošle godine stigle svijetlo plave i tamno plave uniforme za medicinske sestre i tehničare, zaštitna oprema za medicinsko osoblje, antiviralna odijela te viziri i rukavice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!