Uhvaćen krijumčar s 30 ilegalnih migranata sakrivenih u prikolici

14.03.2023.

14:19

Autor: HRT/D.M.

Granični prijelaz Stara Gradiška

Granični prijelaz Stara Gradiška

Foto: PU brodsko-posavska / HRT

Trideset ilegalnih migranata pronašli su policajci u prikolici teretnog vozila na graničnom prijelazu Stara Gradiška. Vozač, 28-godišnji hrvatski državljanin, uhićen je. 

- Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 13. ožujka, oko 22.15 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski i carinski službenici kontrolirali su teretni automobil s priključnim vozilom kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Republike Hrvatske. Zbog sumnje da se u priključnom vozilu nalaze skrivene osobe, obavljena je detaljna kontrola, kojom prilikom je u tovarnom prostoru priključnog vozila između paleta s robom pronađeno 30 osoba. Utvrđeno je da se radi o 30 državljana Republike Turske, kojima je odbijen ulazak u Hrvatsku te su vraćeni u BiH, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.  

Vozač je je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice šengenskog sporazuma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!