Štern: Zaustavljanje riječke rafinerije u jeku energetske krize nedopustivo

02.11.2022.

13:29

Autor: T.V./HRT

Davor Štern

Davor Štern

Foto: Sandra Simunovic / PIXSELL

U rafineriji nafte Rijeka u Urinju prestaju raditi pogoni zbog planiranih radova na modernizaciji rafinerije koji će trajati do travnja iduće godine - potvrdili su iz INA-e. Ističu i da je u ovo doba potražnja za gorivima znatno manja nego ljeti, pa sigurnost opskrbe toliko ne ovisi o uvozu.

Inin potez oštro je komentirao naftni stručnjak Davor Štern. Ocjenjuje da je zaustavljanje rafinerije u jeku energetske krize nedopustivo.

- Da nije bilo rada riječke i sisačke rafinerije za vrijeme Domovinskog rata, teško da bi Hrvatska pobijedila. Zaustavljanje rada rafinerije u jeku energetske krize u Europi, koja će zasigurno zahvatiti i Hrvatsku, a nakon dva uzastopna stajanja od nekoliko mjeseci kada su mogli napravili sve što su trebali, a nisu, graniči s kriminalom. U ovom momentu to je nepotrebno, nerazumno i nedopustivo, poručio je Štern.

Izjava naftnog stručnjaka Davora Šterna

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!