Što će biti s Končarevim zgradama u marini Polesani?

22.04.2023.

08:36

Autor: Senka Mošnja/Vijesti u 8/IMS/M:Š./HRT

Što sa zgradama u marini Polesani?

Što sa zgradama u marini Polesani?

Foto: HTV / HRT

U marini Polesani koju je poduzetnik Danko Končar lani izgradio u bivšoj vojnoj zoni u Puli, zauzeti su svi vezovi.

Usporedno se gradi i luksuzni hotel s pratećim sadržajima koji će biti dovršen sljedeće godine.

No zgrade u stražnjem dijelu marine - koje je ulagač također dobio na natječaju - i dalje propadaju jer za njih još nije potpisan ugovor o pravu građenja.

- Prošla je godina dana otkako smo otvorili, a ovo će sada zapravo biti prva sezona. Iznenađeni smo kako se marina popunila. Od 272 veza, imamo prodano preko 300 vezova, očekujemo tehnički pregled i puštanje dodatnih 138 vezova, ističe voditeljica projekta Marine Polesana, Barbara Peruško.

Kaže da za sada ima više vlasničkih nego charter plovila.

Istaknula je i što se događa s ostatkom projekta.

- Trgovine se otvaraju, kafić je otvoren, idu u nastavku restoran i hotel. Nadamo se i zoni za pravo građenja, što za sada još nije riješeno, govori Peruško.

Što će biti s derutnim zgradama?

- Nažalost, ništa se za sada nije dogodilo. Upozoravamo nadležne da će se dogoditi nesreća. Nitko ne reagira, ni Ministarstvo kulture, ni Ministarstvo državne imovine. Nema odgovora, govori ističući da su zbog nesigurnosti neki nautičari najavili odlaske te da su bili primorani smanjiti cijene na onim vezovima koji su u blizini derutnih građevina. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!