Stožerni narednik Pavlic: Otpor protivnika slomili smo brzo

01.05.2022.

08:30

Autor: HRT

Željko Pavlic

Željko Pavlic

Foto: HRT / HTV

U Okučanima traje obilježavanje 27. godišnjice vojno-redarstvene akcije Bljesak. Stožerni narednik Željko Pavlic, 1. oklopno-mehanizirana bojna Sokolovi, bio je u to vrijeme pripadnik 3. gardijske brigade. Izjavio je da poseban pozdrav želi uputiti obiteljima svih poginulih i nestalih branitelja, svim invalidima Domovinskog rata i braniteljima Domovinskog rata. Prisjećajući se akcije Bljesak, rekao je da se ona pripremala u velikoj tajnosti.

- Do zadnjeg trenutka nismo znali kada i odakle krećemo. Akcija se pripremala izvidima. Naši izvidnici razmjenjivali su podatke s izvidnicima iz policije, rekao je Željko Pavlic.

Istaknuo je da je njegova postrojba zadatak obavila nekoliko sati prije nego što je bilo određeno. Slomili su vrlo brzo otpor protivnika i usput oslobodili selo Rajići. Kaže da su već prvi dan mogli ući u Okučane, ali su bili zaustavljeni. Rečeno im je da je razlog tomu - sigurnost civila. 

Pogledajte u prilogu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!