22:35 / 16.08.2018.

Autor: HRT

Strenja Linić i Petrov odgovorili Kujundžiću

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Hrvatsko je zdravstvo ispolitizirano, a Kujundžić je u zdravstveni sustav stavljao svoje bivše kolege iz Hrvatske zore", zaključila je Strenja Linić.
Mostova saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo Ines Strenja Linić poručila je ministru zdravstva Milanu Kujundžiću kako o njoj i njezinom liječničkom radu mogu govoriti samo njezini pacijenti dodavši kako o njemu kao liječniku može reći sve najbolje, ali da je kao ministar loš i zato mora otići.

"20 godina radim kao kliničar, i magistrirala sam i doktorirala, a o mom radu mogu govoriti samo moji pacijenti", rekla je Strenja Linić komentirajući za Hinu Kujundžićevu današnju izjavu kako ona i šef njezine stranke Božo Petrov manje znače u hrvatskoj medicini nego on u hrvatskoj poljoprivredi.

Ne želi se, kaže, spuštati na osobnu razinu no dodaje kako je Milan Kujundžić kao ministar imao dovoljno vremena urediti sustav hitne pomoći. "Hrvatsko je zdravstvo ispolitizirano, a Kujundžić je u zdravstveni sustav stavljao svoje bivše kolege iz Hrvatske zore", zaključila je Ines Strenja Linić.

- Petrov najavio pokretanje opoziva Kujundžića

Čelnik Mosta Božo Petrov ponovio je kako će pokrenuti pitanje opoziva. "Ukoliko premijer ne smijeni minstra Milana Kujundžića, početkom slijedećeg tjedna započet ćemo razgovore s drugim članovima oporbe i nakon toga uputiti u saborsku proceduru prijedlog za opoziv ministra zdravstva. U trenutku u kojem svaki građanin Hrvatske vidi da zdravstvo ne pruža adekvatnu zaštitu, a uplaćuje novac za to - ne može se 'ne činiti ništa'", kazao je Petrov. 

 
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!