Petrov najavio pokretanje opoziva Kujundžića

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov poručio je kako će njegova stranka, ako premijer Andrej Plenković ne smijeni ministra zdravstva Milana Kujundžića, zajedno s kolegama iz oporbe pokrenuti inicijativu za opoziv tog ministra zbog tragedije u Zaprešiću.

"Svjesno se riskiralo da se u Zaprešiću, praktički u predgrađu Zagreba, dogodi smrt mladića nasred ulice zbog neorganizacije. Ne možemo okretati glavu, tvrditi da je sve i savršenom redu i da drugačije od ovoga ne može. Nužno je spoznati greške i propuste, te konkretnim potezima vratiti povjerenje građana u hrvatsko zdravstvo, poručio je Petrov na svom facebook profilu. Mostova saborska zastupnica i predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja Linić jučer je, podsjeća Petrov, poručila premijeru Plenkoviću da smijeni ministra zdravstva.

Karačić: Greška je svakako u procjeni
- Gajnik: Učinili smo sve što smo mogli
- Šota: Problem je u zakonu i kompetenciji tima T2
- Ministarstvo: Županijski ZHM od 2016. nije tražio nove timove  
- Kujundžića pitali za ostavku, evo što je odgovorio

Petrov navodi i kako je niz konkretnih i ključnih problema ministar Kujundžić propustio riješiti, dok je, kaže, reformu hitne pomoći koju su izradili stručnjaci u proljeće 2016. spremio u ladicu. Naglasio je i kako položaj liječnika i medicinskih sestara također nije riješen, bolnički sustav nije reorganiziran. "Upravo taj dio vapi za reorganizacijom jer je najveći potrošač u zdravstvenom sustavu. Liste čekanja,  za pretrage su postale toliko obimne da se ne mogu ni kontrolirati", ističe Petrov.