12:06 / 04.12.2018.

Autor: I.H./HRT/Hina

Štromar: 'Zakon o udžbenicima ide na Vladu'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

'Mi moramo puno investirati dalje, ne samo u smislu materijalne investicije nego i u smislu osnaživanja i edukacije učitelja, ali i u suradnji s roditeljima, rekla jeminsitrica Divjak.
Zakon o udžbenicima sigurno ide na sljedeću sjednicu Vlade i sve će biti spremno za reformu u svim školama u sljedećoj školskoj godini, ustvrdio je HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u utorak je, zajedno s direktorom Glavne uprave za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske komisije Stefaanom Hermansom i potpredsjednikom vlade Predragom Štromarom, posjetila Osnovnu školu Ludina u Velikoj Ludini kako bi se uvjerili u rezultate dosadašnje provedbe kurikularne reforme, a uoči predstavljanja ovogodišnjeg izdanja publikacije Europske komisije "Pregled obrazovanja i osposobljavanja 2018.".

Na temelju onoga što je vidjela, ministrica Divjak izrazila je zadovoljstvo provedbom eksperimentalnog programa Škola za život, koji se provodi u tri osnovne škole Sisačko-moslavačke županije. "Ova reforma bila je dobro pripremana od 2014./2015. godine. Kada sam došla za ministricu, bilo je pitanje za što smo mi spremni u tom trenutku, hoćemo li reformu staviti u sve škole ili  treba čekati još godinu ili dvije. Odlučili smo ići u kontroliranom obliku u eksperimentalne škole", podsjetila je ministrica istaknuvši kako se sada u OŠ u Ludini može vidjeti što je dobro napravljeno, a što treba unaprijediti.

Zahvaliviši Europskoj komisiji i Hermansu na poticajima, Divjak je istaknula kako je važno čuti kako nas vide izvana. "Veliki nam je poticaj da nastavimo u ovom smjeru, ali i da dobro analiziramo sve što piše i što još možemo unaprijediti", rekla je ministrica.

'Mi moramo puno investirati dalje, ne samo u smislu materijalne investicije nego i u smislu osnaživanja i edukacije učitelja, ali i u suradnji s roditeljima, kako bismo svi bili uvjereni, ono što kaže gospodin Hermans, u dobrom smijeru, i što još trebamo učiniti da to ubrzamo', rekla je Divjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!