12:37 / 07.05.2021.

Autor: Dnevnik u podne/HTV

Suci koje je Mamić kompromitirao: Ne smatramo se odgovornima

Zdravko Mamić, arhivska fotografija

Zdravko Mamić, arhivska fotografija

Foto: HRT / IMS

Održano je prvo ročište stegovnog postupka protiv dvojice sudaca osječkog Županijskog suda Zvonka Vekića i Darka Krušlina, koje je Zdravko Mamić svojim optužbama na konferenciji za novinare i nizom objava na Facebooku teško kompromitirao. Prozvani suci stigli su u pratnji odvjetnika, nisu htjeli ništa komentirati te su se očitovali pred sudom.

- To je danas bilo kratko, tek je prva sjednica DSV-a povodom zahtjeva za taj stegovni postupak. Očitovanje o krivnji, očitovanje o dokazima, mi smo predložili s naše strane ono što smatramo da je potrebno. Sve će se nastaviti 28. svibnja daljnjim dokaznim postupkom, rekao je novinarima Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Darka Krušlina, te dodao kako su se obojica očitovala da se ne smatraju odgovornima za ono za što ih se tereti.

Postupak je tajan pa ne mogu iznositi detalje, kazao je novinarima Darko Milković, predsjednik Državnog sudbenog vijeća.

- Mogu samo reći da je predloženo izvođenje određenih dokaza koje je Vijeće prihvatilo i sazvano je već sada sljedeće ročište na kojem će se izvoditi ti dokazi, rekao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!