Izrazi sućuti obitelji Akija Rahimovskog

22.01.2022.

16:57

Autor: HRT

Aki Rahimovski

Aki Rahimovski

Foto: Antonio Klaic / PIXSELL

U povodu smrti Aleksandra Akija Rahimovskog, političari i javne osobe opraštaju se od legendarnog pjevača. 

Sućut predsjednika Sabora obitelji Akija Rahimovskog 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je obitelji izraze sućuti.

"Poštovana obitelji Rahimovski,

s tugom i žaljenjem primio sam vijest o iznenadnom odlasku gospodina Aleksandra Akija Rahimovskog, jednog od naših najcjenjenijih glazbenika. Uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam vam duboku i iskrenu sućut.

Aki Rahimovski i Parni valjak obilježili su hrvatsku glazbenu scenu u posljednjih nekoliko desetljeća. Specifičan i prepoznatljiv vokal iznimnih sposobnosti bio je jedan od zaštitnih znakova Parnog valjka. Njegove osebujne i strastvene izvedbe na mnogobrojnim koncertima unosile su posebnu energiju i dobro raspoloženje na pozornicu i među publiku. Upravo pjesme koje je izvodio ostat će u trajnom sjećanju različitim generacijama koje će ih i dalje s istom emocijom pjevati i voljeti.

Preranim Akijevim odlaskom ostaje praznina ponajprije Vama, poštovana obitelji, te članovima njegovog benda, prijateljima i kolegama, ali i svima koji su odrastali uz njegove brojne hitove i stihove. Još jednom, primite izraze iskrene sućuti,“ stoji u izrazu sućuti predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Obuljen Koržinek: Aki Rahimovski bio je umjetnik snažnog glasa i velikog srca 

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek poručila je da Rahimovski zadužio hrvatsku glazbenu kulturu te da je njegovim odlaskom, Hrvatska izgubila jedinstvenog umjetnika snažnog glasa i velikog srca.

"Svojom snažnom energijom i neumornim optimizmom, čak i kad je pjevao balade, Aki Rahimovski je zadužio hrvatsku glazbenu kulturu jedinstvenim interpretacijama i prepoznatljivim vokalom koji će zauvijek ostati u sjećanju mnogih generacija", poručila je Obuljen Koržinek.

Sućut obitelji i prijateljima pjevača i frontmena Parnog valjka, uputila je u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija te u svoje osobno. Istaknula je da je Rahimovski od 1975. godine, kada je s gitaristom i skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Juricom Pađenom i u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnovao Parni valjak, do kraja je ostao vjeran svom bendu.

U bogatoj, gotovo četrdesetogodišnjoj karijeri Parnog valjka, Aki je otpjevao svih 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma od kojih je Bez struje: Live in ZeKaeM najprodavaniji hrvatski album uživo.

Istaknula je i neke od brojnih mega-hitova Parnog valjka, pjesme Stranica dnevnika, Vrijeme je na našoj strani, Uhvati ritam, Zastave, Lutka za bal, Jesen u meni, Pusti nek traje, dodavši da su upravo zahvaljujući jedinstvenom glasu Akija Rahimovskog obilježili naša veselja i naše tuge, zajedničke izlete, obiteljske i generacijske proslave, a ostat će i dalje dio naših života, kao što će biti zauvijek upisane u antologiju hrvatske rock-glazbe.

"Odlaskom Akija Rahimovskog, Hrvatska je izgubila jedinstvenog glazbenika, umjetnika snažnog glasa i velikog srca, stoga u ime Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno, obitelji i prijateljima izražavam iskrenu sućut", poručila je Obuljen Koržinek. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!