16:37 / 01.10.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Suđenje za klevetu: Iskaz dali tužitelj Mesić i tuženik Bulj

Stipe Mesić, Miro Bulj

Stipe Mesić, Miro Bulj

Foto: Igor Kralj / Patrik Macek / PIXSELL

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj ispitani su u petak na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu u postupku koji je Mesić pokrenuo nakon što ga je Bulj na društvenoj mreži nazvao klevetnikom.

Mesić je tužio Bulja zbog klevete jer ga je na svojem Facebook profilu u veljači 2019. nazvao ''elementarnom nepogodom za Hrvatsku i klevetnikom naše države''.

U svom iskazu Mesić je objašnjavao što mu je narušilo čast i ugled pa od Bulja traži 30 tisuća kuna.

Bulj je pak pojasnio zašto je Mesića nazvao elementarnom nepogodom i klevetnikom, a istaknuo je kako je Mesićev napad počeo nakon što je kao saborski zastupnik ukinuo ured bivšeg predsjednika Mesića, priopćio je Most u petak.

Sutkinja Janja Marijan Žabek odbila je Buljeve dokazne prijedloge, a predložio je Vladimira Šeksa, Josipa Manolića, Davora Božinovića, Marijanu Petir sve Mesićeve bivše suradnike, kao i preslušavanje snimki Mesićeva govora u Sydneyju i snimke priloga koji govori o čekovima koje je dobio od iseljenika.

Zbog odbijanja dokaza, Bulj je zatražio izuzeće sutkinje, kažu u Mostu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!