15:17 / 24.04.2021.

Autor: Ruža Ištuk/I.Z./HRT

"Sustav CijepiSe u testnoj fazi nije obrisao četiri tisuće prijavljenih građana"

Internet stranica Cijepise.zdravlje.hr

Internet stranica Cijepise.zdravlje.hr

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Ministarstvo zdravstva demantiralo je medijske natpise da je s platforme CijepiSe obrisano četiri tisuće prijavljenih građana. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nastavno na medijske napise koji navode da je u periodu testnog rada dana 23. veljače 2021. godine izbrisano iz sustava CijepiSe četiri tisuće prijavljenih građana, Ministarstvo zdravstva demantira te navode i napominje kako je riječ o manjem tehničkom neskladu između spajanja unesenih podataka s podacima osiguranika u komponenti CijepiSe.zdravlje.hr.

Ministarstvo zdravstva došlo je do tog saznanja prilikom traženog očitovanja tvrtke koja je izradila i održava stranicu CijepiSe.zdravlje.hr. 

Pri tome je utvrđeno da kod 200 građana prijavljenih u testnoj fazi nisu upareni svi podaci koji su nužni kako bi se zainteresirani mogli pozvati na cijepljenje. Slijedom tih informacija, Ministarstvo zdravstva je zatražilo promptno rješavanje uočenog problema koji je upravo u tijeku.

Unatoč tim nepravilnostima, navedeni građani neće "izgubiti red" na cijepljenje u sustavu CijepiSe jer redni broj prijave ne utječe na dodjelu termina na cijepljenje već se određuje prema prioritetima koji su definirani u Planu cijepljenja.

Napominjemo, kako je do sada prijavljeno u Sustav CijepiSe blizu 160.000 građana s ispravno unesenim podacima te, izuzev navedenih tehničkih nepravilnosti, nije zabilježen drugi izazov te prirode, naglasili su u priopćenju ministarstva zdravstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!