10:47 / 16.09.2018.

Autor: HRT

Svečani mimohod Vinkovačkih jeseni - zaplesao i premijer

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vinkovačkim ulicama i trgovima prošlo je više od 4.500 članova iz 76 folklorne skupine, 30 konjskih zaprega i 20 jahača, sudionika 53. vinkovačkih jeseni.
U Vinkovcima je održan svečani mimohod - najposjećenija i najspektakularnija priredba Vinkovačkih jeseni koju je i ove godine duž gradskih ulica i trgova pratilo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja.

Vinkovačkim ulicama i trgovima prošlo je više od 4.500 članova iz 76 folklorne skupine, 30 konjskih zaprega i 20 jahača, sudionika 53. vinkovačkih jeseni.Sa središnje pozornice na Trgu bana Josipa Šokčevića u nazočnosti vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića i vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića te drugih gostiju mimohod prate i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac.

Na kraju manifestacije svi su sudionici zaplesali, a pridružio im se i premijer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!