Sveučilište u Rijeci: Osuđeni Mrša nije dobitnik rektorove nagrade

16.06.2023.

18:21

Autor: T.V./HRT/Hina

Rektorova nagrada, ilustracija

Rektorova nagrada, ilustracija

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Sa Sveučilišta u Rijeci u petak su opovrgnuli da je bivši voditelj riječkih katoličkih skauta, osuđen zbog zlostavljanja djevojčica,Mate Mrša (26), dobitnik rektorove nagrade.

U jučerašnjoj Hininoj vijesti objavljeno je da je Mrša, koji je nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Rijeci na osam godina zatvora zbog tridesetak slučajeva zlostavljanja i iskorištavanja djevojčica, voditelj katoličkih skauta, odličan student pete godine medicine, dobitnik rektorove nagrade i angažiran u lokalnom DVD-u...

Sveučilište u Rijeci u priopćenju je istaknulo da su netočnim informacijama, prema kojima je Mrša dobitnik rektorove nagrade, povrijeđena prava i interesi tog Sveučilišta.

Tako se, kažu, netočno navodi da je Mate Mrša dobitnik rektorove nagrade, a koja netočnost informacije je utvrđena uvidom u evidencije dobitnika i dobitnica rektorovih nagrada Sveučilišta u Rijeci.

Sveučilište u Rijeci dodatno ističe najoštriju osudu svakog oblika nasilja i netočnog i neprovjerenog izvješćivanja, osobito uzimajući u obzir zaštitu najranjivijih skupina u društvu i štetne posljedicenepovjerenja u institucije koje iz njih proizlaze, stoji u priopćenju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!