17:24 / 05.05.2021.

Autor: Hina

Svi zagrebački učenici od ponedjeljka u klupama?

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Razered / Shutterstock

Zagrebački Gradski ured za obrazovanje predložio je Gradskom stožeru civilne zaštite da od ponedjeljka, 10. svibnja, u školske klupe, uz maturante, sjednu i učenici svih razreda srednje škole pa bi, ako se prijedlog prihvati, od ponedjeljka svi učenici u Zagrebu pohađali nastavu uživo.

Pročelnik Ivica Lovrić potvrdio je Hini da je Gradski ured za obrazovanje uputio u srijedu prijedlog Gradskom stožeru civilne zaštite da se od ponedjeljka, 10. svibnja, u škole vrate i učenici prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola koji sada pohađaju nastavu "online".


Kako je objasnio Lovrić, prijedlog je utemeljen na činjenici da je epidemiološka situacija povoljnija, te da je u Zagrebu već cijepljeno oko 25 posto stanovništva.


Istaknuo je i da je do sada cijepljena i polovica od ukupno osam tisuća prosvjetnih djelatnika u Zagrebu, te najavio kako će druga polovica biti cijepljena tijekom idućega tjedna.


Lovrić se nada da će Gradski stožer civilne zaštite prihvatiti prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje te bi tako od ponedjeljka svi učenici u Zagrebu trebali pohađati nastavu uživo.


Podsjetio je da trenutačno u Zagrebu po modelu C, odnosno "online" nastavu od Uskrsa pohađaju samo učenici prvih, drugih i trećih razreda srednje škole, dok učenici svih razreda osnovne škole i maturanti nastavu pohađaju po modelu A, odnosno uživo.


Gradski stožer civilne zaštite odlučivat će o prijedlogu u četvrtak

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!