Svjedočanstvo oboljele od COVID-19

15.11.2020.

17:35

Autor: Jelena Bokun/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Borbu s COVID-om opisuje 48-godišnja Dražena Lejo. Nakon obiteljskog druženja, najprije se zarazila njezina majka, a onda i ona.
Do dolaska cjepiva još moramo čekati. A koliko je važno da do tada svi poštujemo mjere i preporuke - još jednom nas podsjećaju oni - iza kojih su tjedni borbe s posljedicama COVID-a.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Čičin-Šain: Što se tiče cjepiva, oprezno sam optimističan
➡️ Đikić: Bez novih mjera, broj zaraženih i umrlih će rasti

- Ne znam kako da vam to uopće kažem, to je nešto što jednostavno ne možete usporediti ni s čim drugim.

Tako svoju borbu s COVID-om opisuje 48-godišnja Dražena Lejo. Nakon obiteljskog druženja, najprije se zarazila njezina majka, a onda i ona.

- Mama ja imala temperaturu i to je trajalo skoro 12 dana. I s temperaturom smo se najviše mučili. Osim toga, imala je sve simptome za koje se zna, govori Dražena.

Gubitak njuha, opća slabost. No ističe, bolest se ne može usporediti s gripom.

- Gripa vas nakon par dana pusti i jednostavno vi nakon toga nemate problema. A nakon COVID-a, ja i dan danas imam problema. Gubim kosu i to je jedan ružan osjećaj, rekla je i dodala kako joj je svako tuširanje i pranje kose noćna mora.

Po struci novinarka i stručnjakinja za odnose s javnošću, nakon bolesti ima manjak koncentracije. Tu su i problemi s kožom, koja se na dlanovima nakon svakog tuširanja gulila.

- Općenito se osjećate nekako drugačije, ova bolest vas baš promijeni, karakterno vas promijeni, što je onako potpuno i ne znam jeli smiješno ili ludo, govori Dražena.

Osjetila je i na svojoj koži prozivanja i osude onih koji ne vjeruju da je bila bolesna.

- Nevjerojatno mi je da netko misli da smo mi plaćeni za ovo. Super, nek mi netko uplati na račun za ovo što smo prošli, ali to se neće dogoditi. Ja im samo želim da se ne razbole. Ne žele to probati, rekla je.

Bolest treba shvatiti ozbiljno, poručuje, a najmanje što svi možemo i moramo učiniti jest da budemo odgovorni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!