10:55 / 04.05.2021.

Autor: Studio 4/I.Z./HRT

Tabak: Interes za cijepljenje puno je izraženiji na obali nego na kontinentu

default error photo

Predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja Jelena Tabak kazala je u HTV-ovoj emisiji "Studio 4" kako je cijepljenje turističkih djelatnika i ugostitelja započelo prošlog tjedna. Dodala je da vjeruje da će se svi zainteresirani turistički djelatnici cijepiti do kraja mjeseca. 

"Interes za cijepljenje puno izraženiji na obali nego na kontinentu"

Tabak je naglasila kako je zainteresiranih za cijepljenje bilo pedesetak posto, što kaže nije loše, ali svakako bi moglo biti i bolje. Istaknula je kako je na obali interes za cijepljenje puno izraženiji nego na kontinentu, ali vjeruje da će se i to promijeniti.

Tabak je rekla da je organizacija oko cijepljenja turističkih djelatnika dobra. Tabak je dodala kako još nema informacije što će biti s osobama koje su primile prvu dozu cjepiva na kontinentu, a radit će sezonski na obali, ili će na njoj ljetovati.

Istaknula je kako se nada da će i takvi slučajevi biti što prije riješeni. 

Tabak: Cijepljenje nije presudno, ali je važno

Predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja rekla je kako je cijepljenje dobrovoljno, ali vjeruje da su svi turistički djelatnici svjesni toga koliko je cijepljenje važno. Dodala je da se radnici prije svega biraju po svojim sposobnostima i iskustvu, a ne po tome jesu li cijepljeni.

- Cijepljenje nije presudno, ali je sigurno poželjno, poručila je.

"Očekujem bolju sezonu"

Tabak je komentirala i ovogodišnju turističku sezonu. Naglasila je kako očekuje da će biti bolja nego prošla, pogotovo u srpnju i kolovozu, ali i da se produži i na rujan, pa čak i listopad.

Poručila je da očekuje za deset do petnaest posto bolje sezonu, a ako bude i više to će biti odličan rezultat. Tabak je rekla kako se još uvijek ne zna koliko je ugostitelja "preživjelo" ovu pandemiju.

- Pravu brojku ćemo znati tek u trenutku kada ekonomske mjere prestanu dolaziti od strane države. Još uvijek imamo jako puno firmi koje bi bile u stečaju ili bi se zatvorile da nije bilo mjera za očuvanje radnih mjesta, rekla je.

Predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja kazala je kako je otvaranje terasa ipak jedan pomak k boljem, ali ugostitelji koji nemaju otvorene terase, kao i vlasnici klubova i dalje su u teškoj situaciji.   

        

        

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!