Tajnik Caritasa: Suosjećamo s ukrajinskim narodom

15.03.2022.

11:17

Autor: HTV/HRT/D.S.

Caritas prikuplja pomoć za raseljene osobe

Caritas prikuplja pomoć za raseljene osobe

Foto: HTV / HRT

Mnoge su organizacije, udruge i pojedinci priskočili u pomoć ljudima koji bježe iz ratom pogođene Ukrajine, među prvima uključio se Hrvatski Caritas, o njihovim aktivnostima govorio je tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Erceg. 

- U petak smo predstavili humanitarnu akciju "I sitno je bitno" za raseljene osobe iz Ukrajine, koja ima dva cilja: prikupljanje financijske pomoći i prikupljanje materijalne pomoći, prvenstveno hrane, higijenskih potrepština i opreme za djecu u koji će se uključiti župni Caritasi, kojih je na području Zagrebačke nadbiskupije 165, rekao je tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Erceg.


Sve što uspijemo prikupiti bit će namijenjeno za pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine, rekao je i naveo da Caritas uređuje i priprema jedan objekt u kojem će pružati smještaj majkama i djeci iz Ukrajine.


Nažalost prije 30 godina imali smo traumatično i ružno iskustvo agresije na našu zemlju i posebno suosjećamo s Ukrajinskim narodom, istaknuo je.


Preko Hrvatskog Caritasa u kontaktu smo s nacionalnim Caritasima u Europi i reagiramo sukladno njihovim potrebama i stanju na terenu, rekao je i najavio da Hrvatski Caritas organizira jedan konvoj sa žurnom pomoći, a Caritas Zagrebačke nadbiskupije pritom daje logističku i svu drugu podršku.  


Više možete pogledati u videoprilogu: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!