19:41 / 18.05.2020.

Autor: I.D./Ružica Divac Borovečki/Dnevnik/IMS/HRT

Terme u Hrvatskom zagorju primile prve goste

-

-

Foto: - / -

Na bazenima i vanjskim kupalištima, prema preporukama epidemiologa, mora se osigurati 100 četvornih metara prostora na 15 posjetitelja.
U ublažavanju mjera zaštite od koronavirusa na red su došli bazeni, kupališta i vodeni parkovi, kojima je, naravno opet uz stroge mjere zaštite, dopušten rad. U Hrvatskom zagorju upravo su termalna kupališta pokretač turizma.

Na prvi pogled kupalište u Donjoj Stubici jednako je kao i prošlog proljeća. No na bazenima i vanjskim kupalištima, prema preporukama epidemiologa, mora se osigurati 100 četvornih metara prostora na 15 posjetitelja.

Zaposlenici nose maske i rukavice, razmak između obitelji, pa i u vodi, mora biti najmanje metar i pol.

- Voda je i inače ljekovita i čista na izvoru, a ona se i dodatno klorira. Klor je sam po sebi dezinficijens, rekao je direktor Termi Jezerčica Elvis Pavleković.

U srijedu će se otvoriti i vodeni park u Krapinskim Toplicama. Moći će primiti 800 kupača. Kontinentalni turizam doživio je velike gubitke, gostiju nije bilo ni za Uskrs.

- Do danas nismo imali nikakvih prihoda jer je sve stalo, tako da govorimo o 2 milijuna eura manje prihoda, izjavio je direktor Termi Tuhelj Vasja Čretnik.

Najveći kupališni kompleks u Zagorju otvorit će se potkraj mjeseca, trenutačno grade kamp za glamurozno kampiranje - glamping.

Pogledajte videozapis.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!